Nieuws

Huijbregts waarnemend burgemeester Lochem

Huijbregts waarnemend burgemeester Lochem
Helmi Huijbregts-Schiedon, Eerste Kamerlid voor de VVD, wordt waarnemend burgemeester van Lochem.
LOCHEM - Helmi Huijbregts-Schiedon, Eerste Kamerlid voor de VVD, wordt waarnemend burgemeester van Lochem.
Burgemeester Frans Spekreijse nam maandagavond afscheid tijdens de raadsvergadering.
Helmi Huijbregts-Schiedon is 65 en was waarnemend burgemeester van de gemeente Roosendaal. Daarvoor was zij acht jaar burgemeester van de gemeente Oosterhout. Sinds 2007 is zij lid van de Eerste Kamer.

Afscheid Spekreijse

300 inwoners die afscheid willen nemen van Spekreijse doen dat dinsdagavond in het Filmhuis in Lochem. Zij kijken naar de film 'As it is in heaven', de filmkeuze van Spekreijse. 'Ik neem graag afscheid van mensen op een manier die bij mij past. Ik ga graag naar de mensen toe. De mogelijkheid om voor één keer gastprogrammeur te zijn van Filmhuis Lochem vind ik een mooie gelegenheid om een ieder die dit wil te ontvangen en mijn filmkeuze te gaan zien'. De avond is uitverkocht.

Terug het onderwijs in

Spekreijse zegt dat hij zijn hart gaat volgen en daarom terugkeert naar het onderwijs. Hij vindt dat het moment is aangebroken om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Spekreijse is sinds 2005 burgemeester van Lochem. Zijn opvolger treedt ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen van begin 2014 aan en heeft daardoor genoeg tijd om zich in te werken, zegt Spekreijse.

75 kandidaten

Eerder werd duidelijk dat zich 75 kandidaten hebben gemeld voor de burgemeestersvacature. De gemeenteraad komt na de gesprekkenronde waarschijnlijk nog dit jaar met een voordracht.