Nieuws

Oud-studente Radboud gedood in Nairobi

ARNHEM - De 33-jarige vrouw die bij de aanslagen in een winkelcentrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi is omgekomen, is een oud-studente van de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Het gaat om Elif Yavuz, die in Nijmegen politicologie studeerde.
Yavuz woonde met haar Australische partner Ross Langdon in Afrika, waar ze onderzoek deed naar malaria. Beiden zijn bij de aanslag om het leven gekomen. Yavuz was acht maanden zwanger.
Volgens Marcel Wissenburg, hoogleraar politicologie in Nijmegen, was Elif Yavuz een van de beste studenten die hij heeft gehad. Ook rector magnificus Kortmann spreekt op de website van de universiteit zijn afschuw uit over het gebeurde.
Na haar studie studeerde ze verder aan de befaamde Harvard universiteit in de Verenigde Staten. Vorige maand nog had Yavuz in Kenia een ontmoeting met de Amerikaanse oud-president Bill Clinton. Ze werkte voor diens stichting in Tanzania waar ze onderzoek deed naar vaccins.
Volgens voorlopige cijfers van het Keniaanse Rode Kruis zijn bij de aanval 69 mensen om het leven gekomen. Zeker 175 mensen raakten gewond toen naar schatting 10 tot 15 terroristen zaterdagmiddag het luxueuze winkelcomplex bestormden en begonnen te schieten. Ze hadden het vooral voorzien op westerlingen en Aziaten. Moslims en mensen die een vers uit de Koran konden opzeggen, mochten weg. Vele honderden mensen konden tijdig naar buiten komen.
De Keniaanse veiligheidsdiensten zijn sinds maandagochtend bezig met een grootschalige actie om de laatste gijzelaars te bevrijden uit het winkelcentrum. De gijzelnemers zijn lid van de Somalische beweging Al-Shabaab, die gelieerd is aan Al-Qaida .
Foto Facebook