Nieuws

Onderzoek naar fatale explosie in huis Didam

DIDAM - Politie en brandweer doen vrijdag onderzoek naar de oorzaak van de fatale explosie in een huis aan De Braak in Didam.
Daarbij kwamen twee mensen om het leven, vermoedelijk de ouders van het gezin dat er woonde. Hun twee kinderen waren op het moment van de explosie niet thuis.
De woning werd door de ontploffing met de grond gelijk gemaakt. De locatie is hermetisch afgesloten en wordt steen voor steen doorzocht, onder meer met een graafmachine. Ook vanuit de lucht wordt de ongevalsplek met een helikopter in kaart gebracht. Naar de huisdieren van het gezin wordt nog gezocht.
De geborgen lichamen zijn overgebracht naar de afdeling Forensische Opsporing voor identificatie. 

Burgemeester: één grote puinhoop

Burgemeester Ina Leppink-Schuitema bracht vrijdagochtend een bezoek aan de plaats des onheils: 'Het is één grote puinhoop. De oorzaak van de explosie moet tot op de bodem worden uitgezocht.' De burgemeester bracht donderdagavond een bezoek bezoek aan de twee zoons van de familie. Zij worden door familie opgevangen. Bekeken wordt of buurtbewoners hulp nodig hebben.

Twee klappen gehoord

Buurtbewoners hebben kort na elkaar twee klappen gehoord. Een buurman stond buiten op het moment van de explosies. Hij vertelde dat zijn broekspijpen rond zijn benen klapperden van de druk. Een buurvrouw dacht eerst dat het om een ongeluk op de nabijgelegen snelweg ging, maar toen zag zij dat het silhouet van het huis van de buren verdwenen was.

Lees hier het liveblog van gisteravond.