Nieuws

Kat weekend vast tussen kerstballen in Ede

EDE - In Ede is een bijzondere verstekeling opgedoken in een bloemenwagen uit Aalsmeer.
Een jong katje was per ongeluk meegereisd en dook maandag op tussen de kerstballen in de Edese bloemenveiling. Het gaat om een bruine cyperse kat met een witte bef. Hij is ongeveer een jaar oud. Wie de eigenaar is van het dier, is nog niet bekend. 

Weekend in vrachtwagen

Medewerker André Siemes van een Edese bloemengroothandel hoorde de poes opeens in een pallet met kerstballen: 'We controleerden pallets en hoorden opeens miauwen. Dan denk je: dat kan niet. Maar toen hebben we een pallet opengesneden en kwam de poes eruit. Die moet eigenlijk vrijdagavond al in Aalsmeer al in de vrachtwagen geklommen zijn.' 

Broodje ham

Het diertje had dus het hele weekend niet gegeten. 'De poes had honger. Mijn collega had een broodje ham bij zich. Daar heeft hij heerlijk van gesmuld', vertelt Siemes.
Volgens Amivedi, stichting voor vermiste en gevonden huisdieren, kan de kat uit Aalsmeer komen of ergens anders uit Nederland. 

Twee mensen melden zich voor kat

De poes, die gechipt is, verblijft nu in het dierenasiel in Ede. Twee mensen uit Noord-Holland hebben zich gemeld voor de kat. Een is het zeker niet, maar een vrouw komt vanmiddag speciaal uit Uithoorn om te kijken of het haar kat is.
Foto: Amivedi