Nieuws

Miljoenen voor 'Beleef de Berkel' Berkelland

Miljoenen voor 'Beleef de Berkel' Berkelland
Het gebied rondom rivier de Berkel moet een aantrekkelijk recreatiegebied worden, daarom investeert de gemeente Berkelland circa 3 miljoen in het project 'Beleef de Berkel'.
EIBERGEN - Het gebied rondom rivier de Berkel moet een aantrekkelijk recreatiegebied worden, daarom investeert de gemeente Berkelland circa 3 miljoen in het project 'Beleef de Berkel'.
Het voormalige gemeentekantoor in Eibergen wordt gedeeltelijk gesloopt en dit gebied krijgt samen met de 'Villa Smits' een centrale plaats in het nieuwe plan. Langs de Berkel in Borculo zijn onder andere plannen voor een aanlegplaats nabij de N315 en een ophaalbrug bij de Kiezel en Keischool.
Burgemeester en wethouders willen graag dat inwoners en ondernemers meedenken over de plannen, vooral in Eibergen. Het plan is een vervolg van het al bestaande 'Beleef de Berkel' project. 
'Beleef de Berkel' is een gezamenlijk project van het Waterschap Rijn en IJssel, de gemeente Lochem en Berkelland om de rivier voor de mens en natuur aantrekkelijker te maken.