Nieuws

De Graafschap: geen onderzoek matchfixing

De Graafschap: geen onderzoek matchfixing
Voetbalclub De Graafschap ziet geen reden om nader onderzoek te doen naar een wedstrijd waarbij aan 'matchfixing' gedaan zou zijn.
DOETINCHEM - Voetbalclub De Graafschap ziet geen reden om nader onderzoek te doen naar een wedstrijd waarbij aan 'matchfixing' gedaan zou zijn.
Dat zegt directeur Henk Bloemers. Matchfixing is het verschijnsel waarbij spelers of andere betrokkenen, zoals de scheidsrechter, worden omgekocht om de uitslag van de wedstrijd te beïnvloeden.
Weekblad Voetbal International heeft woensdag vier wedstrijden uit de Jupiler League van 2009 genoemd waarbij sprake is van matchfixing. Daarbij wordt ook de wedstrijd De Graafschap-Telstar uit 2009 genoemd. Die wedstrijd eindigde destijds in 2-1 voor de Doetinchemmers.

Telefoons werden afgeluisterd

De vier 'gefixte' wedstrijden kwamen naar voren in Duits justitieel onderzoek. De Duitsers concludeerden dat de wedstrijden werden gemanipuleerd nadat ze onder meer 2 weken lang telefoons afluisterden in Nederland.

'Het was het jaar dat we kampioen werden'

Naar aanleiding van de berichtgeving heeft Henk Bloemers van De Graafschap het wedstrijdformulier van de betreffende wedstrijd uit 2009 er nog eens bijgepakt. 'Toen kon ik me die wedstrijd wel weer herinneren. Het was het jaar waarin we kampioen werden'; aldus Bloemers.
Henk Bloemers heeft geen signalen dat er bij zijn club spelers zijn die zich zouden inlaten met matchfixing. Bloemers: 'Ik ga ervan uit dat alle spelers altijd willen winnen.'