Nieuws

Bouw paardendorp Velswijk vertraagd

Bouw paardendorp Velswijk vertraagd
De bouw van het zogeheten paardendorp in Velswijk loopt vertraging op.
VELSWIJK - De bouw van het zogeheten paardendorp in Velswijk loopt vertraging op.
De initiatiefnemer is namelijk op zoek naar mensen die de nieuw te bouwen wijk willen gaan runnen. Een Achterhoeks echtpaar zou een ruitersportcentrum en bedrijfswoning bouwen in de nieuwe woonwijk, maar trekt zich door privé-omstandigheden terug.

Geen streep door de plannen

Volgens Roy Barthen, bedenker van het dorp, betekent dit zeker niet dat er een streep door de plannen gaat. 'We zoeken nu iemand die het paardencentrum met rijbak en stallen wil gaan bouwen en runnen. Dat betekent ook het verzorgen van de paarden.' Barthen gaat in gesprek met mensen die in het verleden hebben aangegeven dit wel te willen.

Omroep Gelderland maakte hier eerder deze reportage over:

Paard dicht bij huis

Begin juli ging het dorp in de verkoop. Het dorp is bedoeld voor mensen die met hun paard dicht bij huis willen wonen. Naast het ruitersportcentrum komen er ook 7 woningen met ruimte voor paarden bij huis. Verder moeten er 5 vrijstaande woningen en 2 bedrijfswoningen met eventueel schuren en bijgebouwen worden gebouwd.

Goedkopere woningen verkocht

'We hebben kopers voor de 7 goedkopere woningen die in het paardenwijkje moeten komen. We zoeken alleen nog mensen die de iets duurdere vrijstaande woningen willen bouwen.' Volgens Barthen is er wel interesse vanuit de Randstad. 'Maar door de economische crisis durven ze hun baan niet op te geven. Werk vinden in de Achterhoek is moeilijk.'
Wanneer de eerste schop de grond in gaat is nog niet duidelijk. Het is voor zover bekend, de eerste paardenwijk in Nederland.