Nieuws

Effectief De Graafschap wint bij VVV Venlo

Effectief De Graafschap wint bij VVV Venlo
De Graafschap heeft uitstekende zaken gedaan door concurrent VVV Venlo in de Koel met 4-0 te kloppen.
VENLO - De Graafschap heeft uitstekende zaken gedaan door concurrent VVV Venlo in de Koel met 4-0 te kloppen.
Drie goals kwamen op naam van Pjotr Parzyszek die aan drie pogingen genoeg had. Voor VVV was het de wedstrijd van de gemiste kansen. De Achterhoekse club meldt zich door de geflatteerde zege in de bovenste regionen van de Jupiler League.

Geen grip De Graafschap

Na een saaie en voorzichtige openingsfase kopte Parzyszek De Graafschap al vroeg op voorsprong. Vincken zette voor, Parzyszek kopte omhoog, maar toen de bal daalde blunderde Mäenpaä opzichtig. Daarna verloor De Graafschap steeds meer grip. VVV was veel sterker en de ploeg van Huistra ging fouten maken. Op het middenveld wonnen de Limburgers de slag. De onzekere rechtsback Evers bood Reimerink, na een misverstand tussen Massop en Lazic, een niet te missen kans, maar Zwarthoed zag het schot hoog over gaan. Even later prutste De Graafschap opnieuw en schoot opnieuw Reimerink in het zijnet.

Knappe volley

De Graafschap was wel effectief. Parzyszek bracht de Achterhoekse club met een knappe volley van ongeveer 25 meter zelfs op 0-2. Het zat VVV allesbehalve mee. Rajcomar spurtte het strafschopgebied binnen, Bakens leek een overtreding te maken, maar Higler zag er een schwalbe in. Even later had Vincken het duel al op slot moeten gooien na een perfecte steekpass van Calvete. Vincken leverde de bal echter simpel in, waar de vleugelspits min of meer een vrije doortocht had. Opnieuw kreeg VVV de kans om tegen te scoren. Opnieuw blunderde Evers, maar weer kreeg Reimerink de bal niet tussen de palen.

Eenvoudig foppen

Na rust speelde De Graafschap beter. Lazic schoot rakelings naast, Calvete kreeg een kans, maar ook mikte Rajcomar namens VVV een vrije trap op de lat. De thuisploeg had een licht veldoverwicht. Evers liet zich na een kwartier op de achterlijn weer eens kinderlijk eenvoudig foppen. Uit de hoekschop ontsnapte De Graafschap op miraculeuze wijze. Voor Huistra was het daarna welletjes. Hij haalde Evers naar de kant en bracht ex-NEC'er Will. Een minuut later scoorde Parzyszek na Limburgs geschutter zijn derde goal en daarmee was de buit binnen (0-3). Tien minuten voor tijd maakte Meijer nog zijn rentree. Het waren de eerste minuten van de Doetinchemmer nadat de middenvelder eind vorig seizoen te horen kreeg dat hij moest vertrekken. De routinier bekroonde zijn invalbeurt zelfs met de 0-4 op aangeven van Vincken en Calvete.

Opstelling De Graafschap: Zwarthoed, Evers (64.Will), Bakens, Van de Pavert, Massop; Calvete, Echcharaf (80. Meijer), Breinburg; Vincken, Parzyszek en Lazic (60.Kabasele)