Nieuws

Zomerschool zittenblijvers succes

Zomerschool zittenblijvers succes
Een proef met een zomerschool voor zittenblijvers is een succes.
TIEL - Een proef met een zomerschool voor zittenblijvers is een succes.
Dat meldt de VO-raad. Aan de landelijke proef deden ook twee Gelderse scholen mee. Het RSG Lingecollege in Tiel en het Titus Brandsma college in Velp.
Met de zomerschool kunnen scholieren die blijven zitten alsnog de kans krijgen om over te gaan. Landelijk waren er 240 leerlingen die meededen aan de zomerschool. 85 procent ging alsnog over. In Tiel ging 65% van de zittenblijvers alsnog naar het volgende jaar.
Lyckle Kingma, afdelingsleider van het RSG Lingecollege in Tiel was zeer tevreden over het project.
'We zijn tevreden over de instelling van de leerlingen tijdens de proef. Daarnaast zijn we ook blij met de begeleiding rondom het project. Ik had alleen gehoopt dat er meer over zouden gaan, maar met 13 van de 20 leerlingen ben ik ook tevreden.'

Niet iedereen kan zomaar meedoen

Niet iedereen kan zomaar meedoen aan de zomerschool. In Tiel selecteert de school zelf de leerlingen die mee mogen doen aan het project. Alleen leerlingen die wel een goede werkhouding en een goed gedrag hebben, maar het niet gered hebben worden gevraagd. 'Als een leerling de capaciteiten niet heeft om het te halen, heeft de zomerschool ook weinig zin', vertelt Kingma.

Resultaat Velp bovengemiddeld

De Titus Brandsmaschool in Velp scoorde nog beter dan het landelijk gemiddelde. 18 leerlingen uit het tweede jaar deden mee aan de zomerschool. Daarvan konden er 16 alsnog over naar het volgende jaar. Een score van 89 procent waarmee de school erg tevreden is.