Nieuws

Veiling woning Achilles'29-voorzitter afgelast

Veiling woning Achilles'29-voorzitter afgelast
De veiling van het bedrijfs- en woonpand van Achilles'29-voorzitter Harrie Derks gaat niet door.
GROESBEEK - De veiling van het bedrijfs- en woonpand van Achilles'29-voorzitter Harrie Derks gaat niet door.
Daarmee vervalt ook het kort geding dat Derks had aangespannen tegen de Rabobank op 17 september. Dat meldt Eelco van Ravenswaaij, de woordvoerder van Derks.
De voorzitter van de voetbalclub uit Groesbeek heeft al jaren een privé-conflict met de bank. Van Ravenswaaij bestrijdt echter met klem dat er sprake was van betalingsachterstanden. 'Daarom hebben we dat kort geding ook aangespannen.' Derks zou zich volgens bronnen schuldig hebben gemaakt aan een aantal 'illegale transacties' rond oliezaken in Colombia die volgens de bank zeer ongebruikelijk en verdacht waren.
De bank zegde daarop de relatie met Derks op, omdat het vertrouwen weg zou zijn. De voorzitter van Achilles ontkent dat hij dingen verkeerd heeft gedaan. 'Ik heb niets gedaan wat niet mag. Maar het is met banken vechten tegen windmolens', stelde Derks onlangs nog vast.
Toch is de geplaagde voorzitter er nu in geslaagd een oplossing te vinden voor zijn problemen. Volgens Van Ravenswaaij is een nieuwe financiering geregeld voor zijn woning- en kantoorpand, waardoor de veiling van dinsdag vervalt. Het kort geding stond voor vrijdag gepland in Arnhem en is dus ook afgelast.