Nieuws

Brand in zuurbad Promens geblust

ZEVENAAR - Hulpdiensten zijn vrijdagochtend met groot materieel uitgerukt naar een brand bij kunststofproducent Promens in Zevenaar.
Bij de brand ontstond flink wat rook, maar het vuur was al snel geblust.
Het is nog een vraag wat precies in brand stond bij het bedrijf. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat er vlammen zijn gezien bij een zuurbad. Dat wordt gebruikt voor het schoonmaken van mallen. Maar het is onduidelijk of het zuur in brand stond of  bijvoorbeeld de bekabeling van het zuurbad.  
Wel is zeker dat de rook verdampt zuur was. De temperatuur van het zuurbad was te hoog waardoor de inhoud verdampte.
Als gevolg stond de fabriekshal vol rook. Uit metingen rond het bedrijf blijkt dat er geen gevaarlijke concentraties van stoffen zijn vrijgekomen.
@brandweerGM: #grotebrand #zevenaar #Einsteinstraat. #brand is uit. Ventilatie is gestart. Metingen worden verricht. ^LW
— brandweerGM (@brandweerGM)
De brand werd even voor acht uur gemeld. Omdat bij het bedrijf met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, is opgeschaald naar 'grote brand.'
In september legde een grote brand twee hallen van het bedrijf aan de Einsteinstraat in de as. Daar kwam asbest bij vrij. De schrik sloeg een medewerker om het hart toen hij kwam kijken.