Nieuws

'Zaak Achilles'29 moet openbaar'

'Zaak Achilles'29 moet openbaar'
De VVD en GroenLinks in de gemeente Groesbeek willen dat de kwestie Achilles'29 donderdag in het openbaar wordt behandeld.
GROESBEEK - De VVD en GroenLinks in de gemeente Groesbeek willen dat de kwestie Achilles'29 donderdag in het openbaar wordt behandeld.
De fracties proberen dinsdag ook andere partijen mee te krijgen, zodat een meerderheid ontstaat die noodzakelijk is.

Bedrijfsinformatie Achilles

Het college wil een toegekende investeringssubsidie besloten bespreken vanwege de gevoeligheid van het onderwerp. Tijdens de raadsvergadering komt vrijwel zeker ook bedrijfsinformatie op tafel. Groesbeek stemde in 2010 in om de voetbalclub een bedrag van 370.000 euro toe te kennen voor nieuwbouw van kleedkamers. Het geld is daarvoor tot nu toe echter niet gebruikt. Volgens voorzitter Harrie Derks van Achilles heeft dat te maken met het faillissement van het Groesbeekse bouwbedrijf De Bruijn in 2012. Bovendien zou de club uit de Jupiler League enkel een 'klein bedrag' van de totale subsidie hebben ontvangen. De gemeente bestrijdt dat en zegt dat inmiddels al 3 ton is overgemaakt.
Kleine commissie
De raad wil opheldering van het college en exact weten wat er met het geld is gebeurd. 'We overwegen een kleine commissie in te stellen die ook onderzoek doet naar de handel en wandel van het college. Daarnaast willen we meer informatie over Achilles'29 voor zover dat mogelijk is', zegt fractievoorzitter Frits Ankringa van GroenLinks. 'Maar ik zie geen enkele reden om dit achter gesloten deuren te bespreken en heb de indruk dat meer partijen daar zo over denken.'