Nieuws

Borculoërs naar Raad van State om fabriek

Borculoërs naar Raad van State om fabriek
Twee bewoners van de Borculose wijk Hambroek hebben een beroepsschrift ingediend bij de Raad van State tegen de komst van een nieuwe fabriek van FrieslandCampina.Het bedrijf wil een melkpoederfabriek bouwen tegenover de bestaande locatie.
BORCULO - Twee bewoners van de Borculose wijk Hambroek hebben een beroepsschrift ingediend bij de Raad van State tegen de komst van een nieuwe fabriek van FrieslandCampina.Het bedrijf wil een melkpoederfabriek bouwen tegenover de bestaande locatie.
Het gaat om een investering van zo'n 135 miljoen euro en het moet enkele tientallen banen opleveren.

Uitspraak duurt maanden

De Raad van State controleert of alles volgens procedure is verlopen. Over het algemeen duurt het maanden voordat er een uitspraak is. De bewoners die het beroepsschrift hebben ingediend, hebben ook om een voorlopige voorziening gevraagd. Zo'n voorziening biedt de mogelijkheid om de procedures voor de bouw van de fabriek stop te zetten totdat er een uitspraak is over het beroepsschrift. De rechter beslist over het toekennen van de voorlopige voorziening.
Aanvankelijk waren er vier beroepsschriften tegen de komst van de nieuwe fabriek. Na overleg met de gemeente is er één bezwaarschrift teruggetrokken en één bezwaarschrift wordt nog teruggetrokken. Binnen de geluidszone van het vastgestelde bestemmingsplan liggen in totaal 280 woningen.
De indieners van het beroepsschrift willen nog geen toelichting geven.