Nieuws

Luckel nieuwe marsleider Airborne Wandeltocht

OOSTERBEEK - Wilma Luckel wordt de nieuwe marsleider van de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek.
Ze neemt die taak over van Pouwel Vos, die 27 jaar marsleider was van het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld.
Vos gaf eerder al aan afscheid te zullen nemen van de Airborne Wandeltocht. Hij opende zaterdag voor het laatst de Airborne Wandeltocht, die dit jaar voor de 67e keer wordt gehouden. Er werd die dag een pad naar hem vernoemd.

Luckel al 30 jaar betrokken bij Airborne Wandeltocht

Luckel (57) is al zo'n 30 jaar actief bij de Airborne Wandeltocht. Ze begon als vrijwilliger met de verkoop van startkaarten op het sportpark. Zo'n 10 jaar geleden nam ze de organisatie van de hogere medailles op zich. Ze was een van de eerste niet-politiemensen die toetraden tot het bestuur.
Pouwel Vos opende zaterdag voor het laatst de Airborne Wandeltocht. Wilma Luckel (tweede van links) volgt hem op.

'Mooie, maar niet makkelijke taak'

Luckel noemt het een mooie, maar niet makkelijke taak. 'Gelukkig loop ik al een aantal jaren mee en daarnaast voel ik me gesteund door mijn medebestuursleden. Met elkaar gaan we verder op de ingeslagen weg, waarbij het in ere houden van de herdenkingen van de Slag om Arnhem voor ons altijd voorop zal staan.' Ze zegt het heel belangrijk te vinden dat de jeugd weet wat zich bijna 70 jaar geleden in de omgeving heeft afgespeeld.
Luckel verzorgt in het dagelijks leven de pr en marketing voor Omroep Gelderland.

Zie ook: