Nieuws

Beelden tonen omvang schade Zevenaar

ZEVENAAR - De schade door de grote brand vrijdag bij Promens in Zevenaar wordt steeds duidelijker.  Op beelden is goed te zien dat een groot deel van het pand in de as is gelegd.
Promens vraagt ramptoeristen weg te blijven. Tientallen geïnteresseerden kwamen zaterdagochtend naar het industrieterrein. Volgens Promens lopen ze vaak in de weg.
De brandweer was er halverwege de ochtend niet meer aanwezig. Wel is er een brandwacht die in de gaten houdt of het vuur weer oplaait. Een sloopbedrijf haalt ingestort materiaal weg. Een gespecialiseerd bedrijf is begonnen met de sanering van asbest.

Miljoenenschade

De brand aan de Einsteinstraat richtte vrijdag voor miljoenen euro's schade aan. Een naastgelegen bedrijf ging geheel verloren. Tot 4.00 uur was de brandweer bezig met nablussen.
Tot in Didam, Doesburg en Dieren kwamen roet- en asbestdeeltjes neer. Volgens het RIVM zitten er geen schadelijke stoffen als dioxine en broom in.

Personeel weer aan het werk

De ruim 250 medewerkers van Promens zijn vrijdag allemaal gebeld, laat het bedrijf weten. Velen zijn zaterdag aan het werk. In de opslaghallen die gespaard zijn gebleven wordt schoongemaakt. Vanuit die hallen worden de spullen ook 'gewoon' geleverd.

Voetbalwedstrijden gaan door, korfbal afgelast

Ook op voetbalvelden kwamen deeltjes terecht; de velden zijn schoongemaakt. De duels bij OBW, DCS en DVC'26 gaan gewoon door.
Foto OBW
Bij korfbalclub de Zwaluwen wordt zaterdag niet gespeeld. Dat besluit werd vrijdag al genomen, omdat er veel rotzooi op het terrein lag. De trainingen werden toen afgelast. Zaterdag werden de laatste restjes op sportpark Hengelder opgeruimd. Zondag wordt er weer gekorfbald.