Nieuws

Geen schoolboeken maar laptop

CULEMBORG - Op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg hoeven leerlingen uit één klas geen schoolboeken meer mee te nemen.
De klas volgt een jaar een proef met laptops met een internetverbinding.  Al het schoolwerk doen zij digitaal. Frans, Duits en Wiskunde kunnen gewoon worden gedownload. Als de proef aanslaat dit jaar wordt er gekeken of de school doorgaat met de laptops als leermiddel.
Maandag kregen de leerlingen een eerste instructie over onder meer samenwerken op internet.  Zo hoeven de leerlingen dus niet meer bij elkaar te zitten om hun gezamenlijke huiswerk te maken. Ook kregen ze les over het downloaden van apps die ze nodig hebben voor school.
Maar niet alleen de leerlingen kregen les. Ook sommige ouders waren aanwezig op de instructiebijeenkomst. Zij moeten hun kinderen tenslotte kunnen helpen met het huiswerk.

Leerlingen enthousiast

De leerlingen zijn erg enthousiast over deze nieuwe manier van werken en kijken uit naar het komende schooljaar. Ze hoeven alleen niet te verwachten dat ze hele lessen spelletjes kunnen spelen tijdens de les, want alles wat de leerling doet, wordt gecontroleerd door de docent. Als de proef dit jaar aanslaat,  wordt bekeken of de school doorgaat met de laptops als leermiddel.