Nieuws

Ontslag thuishulpen Sensire nu definitief

Ontslag thuishulpen Sensire nu definitief
Alle thuishulpmedewerkers van Sensire hebben definitief hun ontslag gekregen.
VARSSEVELD - Alle thuishulpmedewerkers van Sensire hebben definitief hun ontslag gekregen.
Na een lange periode van gesprekken over de mogelijkheden om de zorg te kunnen voortzetten zegt de thuiszorgorganisatie in een maandag uitgegeven verklaring geen andere opie meer te zien de thuishulpen nu daadwerkelijk te ontslaan.
Sensire zegt op de eigen website dat van de Achterhoekse gemeenten onvoldoende duidelijkheid viel te krijgen over voorzetting van de zorg. Die stopt nu per 2014.
Ondanks de nu definitieve aanzegging, houdt de vakbond maandagavond een actiebijeenkomst in Varsseveld.

Gemeenten: zorg aan inwoners staat voorop

De Achterhoekse gemeenten zeggen in een reactie op het besluit van Sensire zich de komende maanden te blijven inspannen om voor zoveel mogelijk inwoners de vertrouwde hulp te laten behouden. Daarover wordt in de aanbestedingsaperiode voor 2014 overlegd met de zorgaanbieders. Sensire heeft toegezegd de gemeenten te ondersteunen bij de overname van de ontslagen medewerkers door andere zorgaanbieders.

Maandenlang onder het Zwaard van Damocles

In mei van dit jaar meldde Sensire dat zij eind 2013 zou stoppen met het aanbieden van huishoudelijke verzorging. Die mededeling werd in juli gevolgd door de ontslagvergunning van het UVW. Wat volgde was een periode van grote onzekerheid voor alle betrokkenen. Voor de gemeenten die naar eigen zeggen geen harde toezeggingen durfden te doen als gevolg van het veranderende kabinetsbeleid, voor Sensire dat geen medewerkers op de loonlijst kon houden vanwege de onzekerheid voor de bedrijfsvoering en vooral voor de betrokken medewerkers die tussen hamer en aambeeld zaten. 
Nadat onlangs nog staatssecretaris Van Rijn na een bezoek aan de Achterhoek geen zekerheden kon geven en Sensire aangaf de aangekondigde ontslagen te zullen doorzetten, is met het ontvangen van de ontslagbrieven de gevreesde duidelijkheid gegeven.