Nieuws

Mysterieuze heli is van de VPRO

Mysterieuze heli is van de VPRO
De vraag ging nogal rond op Twitter donderdagmiddag.
HILVERSUM - De vraag ging nogal rond op Twitter donderdagmiddag.
Wat doet die helikopter daar toch? Tientallen mensen in de regio Arnhem Nijmegen zagen een helikopter laag boven woonwijken hangen. Het antwoord is te vinden in Hilversum. De VPRO is bezig met opnames voor een nieuw seizoen van het programma Nederland van Boven.
Ondertussen zijn de helikoptervluchten voor seizoen twee begonnen. Hopen dat de mist weg trekt. #nlvanboven
— Nederland van Boven (@nlvanboven)
'Nederland van Boven' kijkt vanuit vogelperspectief met behulp van helikopters, paragliders, ballonnen en vliegers naar het ritme en de patronen van ons land. De uitzendingen van het tweede seizoen starten vanaf 14 november en het thema is tijd. Dus de veranderingen van seizoenen, het verschil tussen dag en nacht en natuurlijk het verloop van de geschiedenis.
Wie niet tot november kan wachten kan aanstaande zondag al genieten. Dan is er bij Zapp op Nederland 3 een junior versie van Nederland van Boven gepresenteerd door Jelle Brandt Corstius. Die uitzendingen zullen vooral gebaseerd zijn op de afleveringen van het eerste seizoen voor volwassen van twee jaar geleden.
De eerste beelden zijn al te bewonderen via Facebook en voor de echte fans: de making of. 'Wie naar de krioelende mierenhoop kijkt die Nederland is, vraagt zich af waarom ons land niet elke dag totaal vastloopt in een ongelofelijke chaos. Maar wie van bovenaf naar ons land kijkt ziet iets heel anders: een precisie uurwerk.' (quote van de site van Nederland van Boven)