Nieuws

Ex-voetballer zou voorzitter Achilles financieren

Ex-voetballer zou voorzitter Achilles financieren
Voormalig NEC-voetballer Danny Hoekman kon afgelopen zomer trainer worden van Achilles'29.
NIJMEGEN - Voormalig NEC-voetballer Danny Hoekman kon afgelopen zomer trainer worden van Achilles'29.
Hij was zelfs heel dichtbij een overeenkomst. In ruil voor een 3-jarig contract zou de Nijmegenaar de hypotheek van voorzitter Harrie Derks overnemen, die kampt met financiële problemen. Hoekman zou het huis dan weer verhuren aan Derks. Dat blijkt uit stukken die in handen zijn van Omroep Gelderland. De trainer, die jarenlang in het Midden-Oosten werkte, ontving in 2009 uit een schadevergoeding vele miljoenen euro's na een blessure die hem niet meer in staat stelde terug te keren.

Leningen aan Achilles

Toen bleek dat bij de deal met Derks echter ook leningen van Achilles en de Stichting STAP (waar eerste elftal onder valt, red) betaald moesten worden, haakte Hoekman snel af. Hij voelde zich bovendien onder druk gezet na een in zijn ogen 'dwingende en eenzijdige' mail van Rabobank-advocaat Matser. In een brief aan Matser heeft Hoekman vervolgens laten weten af te zien van de overeenkomst. Volgens de oud-voetballer was er bovendien slechts sprake geweest van 'enkele oriënterende gesprekken' en nog niets besloten.
Hoekman trok zich dus terug. 'Ik had er een slecht gevoel bij, namelijk verstrengeling van belangen. Als ik ook leningen van Achilles en STAP zou overnemen, was ik mede-eigenaar geworden. Dat lijkt me geen gezonde situatie. Het was zakelijk ook niet interessant meer en daarom heb ik er vanaf gezien', reageert Hoekman.
Derks liet donderdag in een reactie weten dat hij het was die uiteindelijk besloot om niet met Hoekman in zee te gaan. 'Je moet die dingen scheiden', reageerde de voorzitter. Enkele weken later ging Achilles'29 in zee met François Gesthuizen die nu hoofdtrainer is van de Jupiler League club.
Foto: screenshot YouTube