Nieuws

Station Lent officieel geopend

Station Lent officieel geopend
In Lent is vrijdagmiddag het nieuwe Station Lent officieel geopend.Het nieuwe station ligt ter hoogte van het zogeheten splitsingspunt in de Prins Mauritssingel waar het verkeer stadinwaarts of naar de nieuwe stadsbrug De Oversteek wordt geleid.
LENT - In Lent is vrijdagmiddag het nieuwe Station Lent officieel geopend.Het nieuwe station ligt ter hoogte van het zogeheten splitsingspunt in de Prins Mauritssingel waar het verkeer stadinwaarts of naar de nieuwe stadsbrug De Oversteek wordt geleid.
Die brug gaat in november open.
De openingshandeling was een symbolische. Het nieuwe station is al een aantal weken in gebruik. Bij het station is een nieuw plein met P&R-terrein aangelegd.
Het nieuwe stationsplein, gezien vanaf het hoger gelegen station.
Het nieuwe station heeft minder parkeerplaatsen dan het oude. Het aantal is teruggebracht van 100 naar 30, de gemeente wil niet dat inwoners van omliggende gebieden de gratis parkeerplaats gebruiken als alternatief voor het betaald parkeren de binnenstad: "het station en de parkeerplaatsen zijn een wijkvoorziening." Buurtbewoners hebben al geklaagd over overlast, er staan nu veel auto's in de wijk geparkeerd.