Nieuws

'Aangifte werkgever tegen vermiste Hendri de Vries'

HILVERSUM - De werkgever van de vermiste Hendri de Vries uit Harderwijk heeft aangifte van diefstal gedaan tegen De Vries.
Dat meldt Tros Vermist, vrijdag. Het is niet duidelijk waar de aangifte exact betrekking op heeft.

'Uit functie ontheven'

De Vries zou daarnaast kort voor zijn verdwijning uit zijn functie ontheven zijn. Josien, de vrouw van de vermiste De Vries, spreekt dat tegen. Zij zegt in het programma Vermist dat haar man een andere functie zou hebben gekregen bij zijn werkgever, Beelen Midden Nederland in Houten. Volgens haar is Hendri op de dag van zijn vermissing gewoon van huis uit weggegaan, 'zoals elke andere ochtend'.

Tankstation Almere

Henry is vertrokken in een zwarte Audi A6 met kenteken 67-TXB-6. Hij werd op 27 november voor het laatst gezien bij een tankstation aan de Dukdalfweg in Almere. Daar tankte hij met een andere pas dan waarmee hij normaal tankt. Onduidelijk is waarom De Vries in Almere was. Daarnaast is het onduidelijk waar De Vries was in de uren tussen het moment waarop hij van huis uit vertrok en 10.00 uur, toen hij in Almere bij het onbemande tankstation gezien is.

Zoektocht

Een groep vrienden en familie heeft half december een zoektocht gehouden rond het tankstation waar de Harderwijker voor het laatste gezien is. De zoektocht, waaraan zo'n 150 mensen en 20 reddingshonden deelnamen, leverde geen duidelijk spoor op.

Dubai

Josien, de vrouw van De Vries, zei enkele weken geleden dat haar man altijd nog een keer terug wilde naar Dubai. 'Daarom schrijven we daar alle hotels aan. Hij heeft ook lang gevaren, dus zoeken we ook contact met ferry's en boten.'

Tatoeages

De vermiste Harderwijker heeft een fors postuur, zeer kort haar, bovenop kaal, en draagt een bril met een zwaar montuur. Op zijn rechter bovenarm heeft hij een tatoeage van een haai met een anker en op een van zijn kuiten heeft hij een tatoeage van een Chinees teken.
Er wordt zondag overigens opnieuw gezocht naar De Vries. Dat zal met speurhonden gebeuren. Daarnaast wordt in het water naar hem gezocht. Dit onder meer in het Markermeer.

Zie ook: