NA

'Imagoschade Alpe D'Huzes beperkt'

'Imagoschade Alpe D'Huzes beperkt'
De ophef rond de declaraties van oud-voorzitter en oprichter Coen van Veenendaal van de stichting Alpe d'Huzes zal niet leiden tot veel imagoschade voor Alpe d'Huzes, verwacht huidig voorzitter Van der Waal uit Culemborg. Die toonde zich eerder geschokt over het totaalbedrag van ruim 205.000 euro dat Van Veenendaal declareerde als 'management fee'.
CULEMBORG - De ophef rond de declaraties van oud-voorzitter en oprichter Coen van Veenendaal van de stichting Alpe d'Huzes zal niet leiden tot veel imagoschade voor Alpe d'Huzes, verwacht huidig voorzitter Van der Waal uit Culemborg. Die toonde zich eerder geschokt over het totaalbedrag van ruim 205.000 euro dat Van Veenendaal declareerde als 'management fee'.
In een verklaring op de eigen website neemt Alpe d'Huzes afstand van de keuze van Van Veenendaal om tegen betaling werk uit te voeren. Van der Waal zegt nog geen afmeldingen te hebben binnengekregen van mensen die zich tot nu toe met hart en ziel inzetten voor Alpe d'Huzes die geld inzamelt voor de kankerbestrijding. Hij benadrukt dat Van Veenendaal strikt genomen niets fout heeft gedaan, maar dat het declareren van een dergelijk groot bedrag moreel gezien wat hem betreft niet kan, gezien het ideële karakter van stichtingen als Alpe d'Huzes.

'Oproep De Telegraaf opruiend'

Van der Waal noemt een oproep van De Telegraaf onder de kop Nooit meer fietsen voor Alpe d'Huzes 'opruiend'. De krant vraagt mensen die zich voorheen inzetten voor Alpe d'Huzes en die door de berichtgeving 'een punt willen zetten achter dit liefdadigheidsevenement' zich te melden. Een verwijzing naar onder meer de Hartstichting waar in 2004 collectanten massaal afhaakten nadat bleek dat medisch directeur Volkert Manger Cats een salaris van 175.000 euro opstreek en daarmee de best betaalde directeur van een ideële instelling was. 
Volgens Van der Waal weten de mensen die zich voor zijn stichting inzetten welk goed werk de Alpe d'Huzes en ook Van Veenendaal hebben verricht. Afhaken zullen ze niet, zo hoopt en verwacht hij.