Nieuws

De Bijenkorf sluit filiaal in Arnhem

De Bijenkorf sluit filiaal in Arnhem
De Bijenkorf in Arnhem gaat weg.
ARNHEM - De Bijenkorf in Arnhem gaat weg.
Begin 2014 worden de deuren gesloten als gevolg van een reorganisatie. De 99 arbeidsplaatsen komen daarmee te vervallen. Voor het personeel in Arnhem wordt voor zover mogelijk binnen het bedrijf of daarbuiten naar een andere baan gezocht, aldus een woordvoerder.
Het warenhuis sluit vijf van de twaalf filialen en wil extra investeren in de 7 vestigingen die overblijven om die op internationaal topniveau te brengen: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Eindhoven en Amstelveen.
De Bijenkorf is sinds 1975 in Arnhem gevestigd. Voor het pand aan de Ketelstraat is inmiddels een nieuwe huurder gevonden: kledingconcern Primark wil er een winkel beginnen. Primark heeft ook plannen om volgend jaar in Nijmegen een filiaal te openen.

'Aderlating voor Arnhem'

'Een aderlating voor de gemeente Arnhem, de Bijenkorf was toch de parel van Arnhem. Een heleboel mensen uit de regio gingen toch in Arnhem winkelen omdat de Bijenkorf er zat. Nu de Bijenkorf weggaat zal de aantrekkingskracht van Arnhem beduidend minder zijn. Het kan ook nog een spin-off effect krijgen naar het hele winkelaanbod van de gemeente Arnhem", zegt Oosterbeker Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit.