Nieuws

17 jaar cel voor vijvermoord Oosterbeek

17 jaar cel voor vijvermoord Oosterbeek
Een man van 46 uit Rheden heeft 17 jaar cel gekregen voor de moord op de 60-jarige boekhouder Gerard Lamers uit Schijndel.
ARNHEM - Een man van 46 uit Rheden heeft 17 jaar cel gekregen voor de moord op de 60-jarige boekhouder Gerard Lamers uit Schijndel.
Lamers werd maart vorig jaar dood gevonden in een vijver in Oosterbeek. Er was 22 jaar cel geëist.
Lamers was een klant van zijn toenmalige vriendin, die prostituee was. Die 27-jarige vrouw is veroordeeld tot 4 jaar cel voor de ontvoering, waarvan een jaar voorwaardelijk. Het OM had dat ook geëist.

Ontvoering

Lamers zou het niet hebben kunnen verkroppen dat de vrouw geen contact meer met hem wilde. Hij zou haar bijbaantje hebben willen bekendmaken. De twee besloten hem terug te pakken. Ze ontvoerden Lamers, hielden hem onder schot en knevelden hem. Ze dienden hem GHB toe. Ondertussen haalden ze geld uit zijn portemonnee.

Lichaam gedumpt

Volgens de rechtbank hebben ze man de volgende ochtend in de kofferbak van de auto gelegd. De man reed vervolgens met de auto rond. Toen Lamers op een gegeven moment bijkwam, werd hij gewurgd. Een dag later dumpte de man het lichaam in een vijver in Oosterbeek. Bijna drie weken later werd het lichaam bij toeval gevonden tijdens werkzaamheden.

Mishandeling vriendin

De man heeft zich volgens de rechtbank verder nog schuldig gemaakt aan mishandeling van zijn vriendin. Ook deed hij een poging tot zware mishandeling van een man die zijn vriendin te hulp schoot. Een vrouw die kwam helpen, werd ook bedreigd.