Nieuws

Nog geen geld provincie voor WO2 Museum

Nog geen geld provincie voor WO2 Museum
De provinciale politiek wil eerst meer duidelijkheid over de plannen voor een WO2 Museum in Nijmegen voordat er een miljoen euro voor wordt gereserveerd.
ARNHEM - De provinciale politiek wil eerst meer duidelijkheid over de plannen voor een WO2 Museum in Nijmegen voordat er een miljoen euro voor wordt gereserveerd.
Dat heeft een meerderheid in Provinciale Staten woensdag besloten.
Veel partijen vinden het bedrijfsplan van het museum nog niet duidelijk genoeg. Ook is er bij Provinciale Staten angst dat er een nieuw museum komt, dat alleen met provinciale subsidie voor de exploitatie open gehouden kan worden.
Het museum is een initiatief van de oorlogsmusea in Oosterbeek, Groesbeek en Overloon en de gemeente Nijmegen. Het is de bedoeling dat het museum wordt gevestigd in het Vasim-gebouw in Nijmegen.
De bouw en de inrichting van het nieuwe museum gaat zo'n 25 miljoen euro kosten. De ombouw van de drie andere musea die blijven bestaan a ls 'satellieten' van het nieuwe museum kost nog eens ruim 5 miljoen. Het nieuwe museum zal volgens de initiatiefnemers jaarlijks een dikke 270.000 bezoekers trekken uit binnen- en buitenland.