Instellingen

Inspiratie van Escher verkocht

Inspiratie van Escher verkocht
Wilt u iedere dag lopen over de trap die Escher inspireerde voor zijn oneindige trappen? Binnenkort kan het, want het gebouw met de trappen (foto boven) van de beroemde kunstenaar is door de gemeente Arnhem verkocht aan twee beleggers. Zij willen er bedrijfsruimtes en woningen in maken.

ARNHEM - Wilt u iedere dag lopen over de trap die Escher inspireerde voor zijn oneindige trappen? Binnenkort kan het, want het gebouw met de trappen (foto boven) van de beroemde kunstenaar is door de gemeente Arnhem verkocht aan twee beleggers. Zij willen er bedrijfsruimtes en woningen in maken.

De kunstenaar M.C. Escher zat in 1912 op de Lorentz HBS in de Schoolstraat in Arnhem. Hij is niet echt een genie, vinden zijn leraren. Hij haalt geen hoge cijfers, maar blinkt wel uit in tekenen. Hij speelt veel met wiskundige principes en gezichtsbedrog. In de Arnhemse school doet hij inspiratie op voor zijn latere werk.

Relativity, door M.C. Escher


Echte waardering kreeg de jonge Escher in Arnhem niet, maar hij legde er wel de basis voor zijn latere kunstwerken. De school staat daarom nog steeds vooral bekend als de school van Escher.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!