Nieuws

Ondergedoken man vermist en mogelijk slachtoffer misdrijf

APELDOORN - De vermiste Henk Vierwind (50) uit Nederweert is mogelijk het slachtoffer geworden van een misdrijf, denkt de politie.
Vierwind zat met zijn vriendin ondergedoken op de Veluwe en is een bekende van de politie.
De politie zoekt sinds 7 december naar de man. De Limburger en zijn vriendin hielden zich al enige tijd schuil in een huisje op de Veluwe na ernstige bedreigingen. Op 6 december vertrok de man naar een afspraak in Noord-Limburg, maar het is niet bekend of hij daar ooit is aangekomen. De auto waarmee de man was vertrokken, is op 7 december aangetroffen op een parkeerplaats in het Belgische Rotem. De vriendin is inmiddels ondergebracht op een geheim adres.

Signalement

Henk Vierwind is volgens de politie ongeveer 1 meter 85, heeft een normaal postuur met een beginnend buikje. Hij heeft een stoppelbaardje, kort blond naar achteren gekamd haar, aan de zijkanten grijzend met lange bakkebaarden.
De man heeft meerdere blauwgekleurde tatoeages die bedekt worden door zijn kleding. Op de dag van zijn vermissing droeg hij een zwart T-shirt, een donkerblauw vest met een rits, een bruine jas (tussen suède en leer in, heupmodel en voorzien van een rits), een blauwe spijkerbroek (Levi's 501) en bruine schoenen van het merk Panama Jack.