Nieuws

Amira (9) uit Nijmegen heeft stemproblemen

NIJMEGEN - De 9-jarige Amira Willighagen uit Nijmegen heeft nauwelijks kunnen oefenen voor de halve finale van Holland's Got Talent.
Zaterdag mag het zangtalent optreden om een plaats te verwerven voor de grote finale precies een week later. Maar Amira heeft al weken last van haar keel en heeft daardoor niet kunnen repeteren met de zangcoach van het populaire talentenprogramma. Afgelopen weekend had ze zelfs nog koorts en inmiddels heeft ze een antibioticakuur om haar er weer bovenop te helpen. 

Miljoenen kijkers

Amira zong zaterdag 26 oktober een stukje opera O Mio Bambino Caro tijdens de audities van Hollands Got Talent. Ze kreeg toen een staande ovatie en mocht van de jury direct met een gouden ticket door naar de halve finale. Het filmpje met daarin haar auditie is op YouTube inmiddels meer dan 12,5 miljoen keer bekeken. Hiermee eindigde ze op plek zes van meest bekeken filmpjes dit jaar op YouTube. Ook mag ze gaan zingen met Andre Rieu. 
Wat Amira zaterdagavond in de halve finale gaat zingen, is nog geheim. Volgens haar moeder is het een mooie verrassing wat haar dochter zingt en aanheeft. Zaterdagavond reizen zo'n 30 familieleden en vrienden af naar de halve finale van Amira. Onder de aanwezigen zijn ook haar leraar en de stagiaire van de klas.