Nieuws

Zoekactie naar vermiste Henk Vierwind

NEDERWEERT - De politie heeft maandag een zoekactie gehouden op het terrein van de vermiste Henk Vierwind uit Nederweert.
De 50-jarige man wordt sinds 6 december vermist. Daarvóór zat hij met zijn vriendin enige tijd ondergedoken in een huisje op de Veluwe vanwege bedreigingen.
De villa van Vierwind en het enorme terrein eromheen worden uitgekamd. Vierwinds auto werd 6 december in het Belgische Rotem gevonden. Er is door de Belgische politie onder meer met speurhonden naar Vierwind gezocht. In Nederweert wordt in eerste instantie naar sporen gezocht, maar politiewoordvoerder De Ronde sluit ook niet uit dat het lichaam van Vierwind daar wordt gevonden. 
De recherche wil graag in contact komen mett mensen die iets van de afspraak van Vierwind weten. Ook zoekt ze mensen die meer kunnen zeggen over de auto, een blauwe Volvo V40 met het kenteken 3-KPS-83.
De auto op de parkeerplaats in Rotem. Deze parkeerplaats bevindt zich bij de plaatselijk bekende Kapel van de Weerstand aan de Brugstraat.

Signalement

Henk Vierwind is volgens de politie ongeveer 1 meter 85, heeft een normaal postuur met een beginnend buikje. Hij heeft een stoppelbaardje, kort blond naar achteren gekamd haar, aan de zijkanten grijzend met lange bakkebaarden.
De man heeft meerdere blauwgekleurde tatoeages die bedekt worden door zijn kleding. Op de dag van zijn vermissing droeg hij een zwart T-shirt, een donkerblauw vest met een rits, een bruine jas (tussen suède en leer in, heupmodel en voorzien van een rits), een blauwe spijkerbroek (Levi's 501) en bruine schoenen van het merk Panama Jack.