Nieuws

Eerste snellaadstation langs de snelweg

BARNEVELD - Bij tankstation Palmpol in Barneveld opent deze week het eerste snellaadpunt voor elektrische auto's van Fastned.
Het bedrijf gaat in Nederland een netwerk van 200 snelle laadstations langs de snelweg bouwen, zodat elektrische auto's iedere 40 kilometer kunnen laden. In Gelderland komen 20 punten.
Door het ontbreken van snelwegen, staan in de Achterhoek weinig snellaadpunten. Fastned is in gesprek met lokale grondeigenaren om te kijken of ze ook daar snellaadstations kunnen bouwen.

Gratis tanken

Bij een snellaadpunt kan een elektrische auto in ongeveer 20 minuten de accu laden. Bij normale oplaadpunten kan dit uren duren. De stations zijn al actief, maar het betalen via de mobiele telefoon kan nog niet. Tanken is daarom voorlopig gratis. In de toekomst zal een accu tussen de 10 en 15 euro kosten.
Op de website oplaadpalen.nl kunnen bestuurders van elektrische auto's zien waar oplaadpalen zijn in Nederland. In Gelderland zijn meer dan 700 publieke oplaadpalen. 6 daarvan zijn snellaadpunten (+/- 50 kilowatt).