Nieuws

Wibra wil afspraken kledingindustrie Bangladesh nog niet tekenen

EPE - Kledingketen Wibra met het hoofdkantoor in Epe heeft de brancheafspraken over het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in Bangladesh nog niet ondertekend, omdat er onduidelijkheden in dat akkoord staan.
Dat stelt de keten in een persbericht naar aanleiding van ophef in de media.
Minister Ploumen van Buitenlandse Handel uitte maandag in het AD scherpe kritiek aan het adres van onder meer Wibra, omdat die de afspraken nog niet heeft ondertekend. Ploumen wil onder meer dat de textielarbeiders fatsoenlijke salarissen krijgen.

Wibra: zelfde arbeidscondities

Volgens Wibra komt haar fabricage onder dezelfde arbeidscondities tot stand als door minister Ploumen genoemde kledingbedrijven als Zeeman, H&M, C&A, HEMA en V&D. 

'Eerst onduidelijkheden wegnemen'

De kledingketen denkt dat het akkoord van meerwaarde kan worden voor het verbeteren van veiligheid van de werknemers in Bangladesh. Wibra is ook bereid te delen in de kosten voor inspecties van gebouwen en trainingen van inspecteurs, maar wil eerst de onduidelijkheden in het akkoord weggenomen zien.

Half december duidelijkheid

Wibra verwacht dat werkgroepen half december een verduidelijking van de tekst kunnen presenteren. Aan de hand daarvan beoordeelt de kledingketen of zij het akkoord in het geheel zal onderteken.