Nieuws

Onderscheidingen voor Henk Zomerdijk

DUIVEN - Onder grote belangstelling is woensdagmiddag in Duiven afscheid genomen van burgemeester Henk Zomerdijk.
Zomerdijk was ruim 13 jaar burgemeester van Duiven. De VVD'er gaat met pensioen. 
Zomerdijk werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen werden opgespeld door commissaris van de Koning Clemens Cornielje. Zomerdijk kreeg ook de erepenning van de gemeente Duiven.
Voordat Zomerdijk burgemeester van Duiven werd, was hij burgemeester van Echteld. Hij kreeg landelijke bekendheid in februari 1995 toen bij Ochten de dijk dreigde door te breken en hij het dorp liet evacueren. Zomerdijk pleitte landelijk voor een betere informatie aan burgemeesters over de terugkeer van veroordeelde zedendelinquenten.

'Geef ons hoogwater'

In zijn afscheidstoespraak keek Zomerdijk onder meer terug op de hoogwaterproblemen in Ochten en op de terugkeer van pedoseksuelen.
Zomerdijk stelde tevreden vast dat het nu beter is gesteld met de dijken, maar dat er nog veel is te doen. 'Lieve heer, verzucht ik wel eens, geef ons een hoogwater om de prioriteit hoog te houden.'
Zomerdijk vindt dat een burgemeester in uiterste situaties een pedo moet kunnen verbieden terug te keren naar waar hij woonde. 'Er wordt nogal eens vergeten, dat slachtoffers van zedenmisdrijven levenslang krijgen.'