Nieuws

Familie ongedeerd, Leonida uit Apeldoorn dolblij

APELDOORN - De familie van Leonida Esteban op de Filipijnen is ongedeerd.
Dolgelukkig meldt de Apeldoornse (54) dat al haar familieleden in veiligheid zijn.
Esteban zat na de tyfoon Haiyan die dood en verderf zaaide over de Filipijnen vooral in de rats om haar 90-jarige vader. 'Ik heb een neef en een nicht gesproken en het gaat goed met hem. Ik ben zo blij', zegt ze.
Haar familie heeft wel veel last gehad van de regen en de snoeiharde wind. 'Ze hebben ook veel schade. Maar het gaat goed met ze en dat is het voornaamste.'

Continu 3 nummers aan het bellen

Het lukte de vrouw uit Apeldoorn de voorbije dagen maar niet om contact met haar familie op de Filipijnen te krijgen. 'Ik probeerde continu 3 telefoonnummers te bellen en ik kreeg na heel lang proberen eindelijk een neef en een nicht aan de telefoon. Ik ben echt dolblij.'
Het lot van de 16 Nederlanders die op de Filipijnen zoek zijn, is nog onzeker. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdagochtend meegedeeld. Maandagavond werd bekend dat met deze mensen sinds de storm Haiyan over het land raasde, geen contact meer is geweest. 

Dode Nederlander

Van een 69-jarige Nederlander is komen vast te staan dat hij door de storm om het leven is gekomen. Hij was met vrienden op een duikvakantie bij het eiland Camanga, in het westen van het land.