Nieuws

AGC Glas Tiel, voorheen Maasglas, gaat dicht

TIEL - AGC Glas, voorheen Maasglas, in Tiel gaat dicht.
Dinsdag heeft de directie het personeel ingelicht over de sluiting van het bedrijf. 90 mensen verliezen hun baan.
Volgens FNV Bondgenoten was de sluiting op termijn onvermijdelijk, nadat in 2012 de productie van vlakglas al uit Tiel was verdwenen en alleen coating en snijden overbleven. 'Daar red je het op termijn niet mee', aldus bestuurder Piet Janssen. Na de reorganisatie van 2012 was nog even sprake van de komst van een nieuwe productielijn, maar dat besluit is nooit gekomen.
Een handvol werknemers op de administratie en de verkoop kan blijven. Zij worden ingezet voor andere divisies van AGC. Deze week gaat het laatste glas de deur uit, daarna is het over en uit, aldus Janssen. De komende tijd wordt gesproken over een sociaal plan. 

Wethouder: stukje Tielse identiteit weg

Wethouder Corry Van Rhee-Oud Ammerveld betreurt de sluiting zeer. 'De glasfabriek heeft een lange tijd een rol gespeeld in Tiel. Decenialang hebben er mensen gewerkt, vaak van vader op zoon. Het was een stukje Tielse identiteit. Iedere Tielenaar kent de glasfabriek, na Flipje is het één van de bekendste dingen uit Tiel. Maar in deze tijd is het onvermijdelijk dat de fabriek ophoudt.
Van Rhee zegt dat ze eerder aan het bedrijf heeft gevraagd of de gemeente kon helpen. 'Om in ieder geval de kennis te behouden. Helaas kunnen we als gemeente geen markt creëren. Het moet wel verwerkt worden, nu de kogel door de kerk is en de sluiting echt doorgezet wordt.'