Nieuws

Opnieuw protest bij Pantarijn Wageningen

WAGENINGEN - Zeker honderd leerlingen van de VMBO-locatie van RSG Pantarijn in Wageningen hebben woensdag tijdens de middagpauze weer gedemonstreerd op het schoolplein.
Ze zijn het er niet mee eens dat een jongen tijdelijk van school is gestuurd.
De scholieren grepen de lunchpauze aan om te protesteren tegen het besluit. Om te voorkomen dat de situatie uit de hand liep, was ook een wijkagent op het schoolplein aanwezig. Voor morgen is weer een protest aangekondigd. Dinsdagavond werd ook al door leerlingen op het schoolplein gedemonstreerd.

Geweldsincidenten aanleiding voor maatregel

De school heeft de leerling naar aanleiding van enkele geweldsincidenten tijdelijk naar Pactum in Ede gestuurd. Dat is een instelling voor kinderen met opvoedings-, ontwikkelings- en gedragsproblemen. Dat zou in overleg zijn gebeurt met de ouders. Van een schorsing is volgens de school geen sprake.

Ouders hebben andere lezing

De ouders van de tijdelijk weggestuurde leerling herkennen zich niet in het verhaal van de school. Zijn moeder zegt dat ze met de rug tegen de muur stonden. Hun zoon zou niet meer welkom zijn bij Pantarijn als hij niet drie maanden naar Pactum zou gaan. Ze gaan daarom onder protest akkoord met de maatregel en hebben een klacht ingediend bij de VMBO-school. De rol van de jongen bij de incidenten zou ook wel meevallen.