Nieuws

Doodgereden kind wandelde met moeder

ARNHEM - Het 5-jarige jongetje uit Arnhem dat donderdagavond overleed na een aanrijding op de A325 bij Arnhem, was op de dijk langs de autoweg aan het wandelen met zijn moeder.
Het kind is achter hun hond aangerend tijdens het uitlaten, toen het dier richting snelweg wegliep. Het 5-jarige jongetje werd daarbij geschept door een automobiliste. De hond is later op de avond lichtgewond teruggevonden. Dat is volgens de politie de meest waarschijnlijke verklaring voor het drama. 

School herdenkt slachtoffer

De Anne Frank School in Arnhem, waar het slachtoffer in groep 2 zat, heeft alle ouders en leerlingen geïnformeerd over het overlijden van het jongetje. Ook is een gedenkhoek ingericht. Op de website van de school is het volgende bericht geplaatst:

Gemeente Arnhem: afwachten of maatregelen nodig zijn

'Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is.' Dat zegt de gemeente Arnhem over het ongeluk. De gemeente gaat samen met de provincie Gelderland bekijken of het onderzoek van de politie aanleiding geeft tot maatregelen.
Gemeente en provincie moeten samenwerken omdat de oprit waar het ongeluk gebeurde onder de verantwoordelijkheid van de gemeente valt. De A325 zelf is een provinciale weg.