Nieuws

Student moet meer kijken naar arbeidsmarkt

NIJMEGEN - De Radboud Universiteit Nijmegen hielp zaterdag tijdens de Open Dag studenten met hun kansen op de arbeidsmarkt.
Ze heeft daarvoor de Radboud Career Service in het leven geroepen.
Zo'n 8000 bezoekers kwamen naar de Radboud Universiteit voor de Open Dag voor nieuwe studenten. Dit jaar heeft de universiteit maar liefst 20 procent meer aanmeldingen. 
De Radboud Career Service draaide vorig jaar op proef voor een paar studierichtingen. Dit jaar gebeurde dat voor alle studierichtingen. Omdat er tegenwoordig steeds meer aandacht is voor beroepsperspectieven, helpt de Career Service studenten in spé om na te denken over hun loopbaanperspectieven en hun kansen te vergroten.
De Radboud Universiteit heeft ruim veertig bacheloropleidingen. De afgelopen jaren worden de open dagen van de Radboud Universiteit steeds drukker bezocht. Om aan de toenemende vraag van scholieren te voldoen, was het programma uitgebreid met extra voorlichtingsrondes, zodat scholieren zich nog breder konden oriënteren dan voorheen.

Zelf samenstellen

De open dag was zo ingericht dat aankomende studenten hun eigen programma konden samenstellen. Er waren minimaal twee voorlichtingsrondes van iedere opleiding en op de informatiemarkt kon iedereen terecht voor een studiekeuzetest, opleidingsbrochures en algemene informatie over inschrijving, financiën en huisvesting.
Rector magnificus Bas Kortmann en professor Gerard Meijer, voorzitter van het college van bestuur, hielden presentaties waarin zaken aan de orde komen als studiebegeleiding en de Radboud Honours Academy; het programma voor de meest gemotiveerde en getalenteerde studenten. Verder waren er informatiebijeenkomsten over zaken die te maken hebben met het studentenleven zoals geld, kamers zoeken, studiebegeleiding, loting en studentenvoorzieningen.

Studentenleven

Studenten lieten de bezoekers ook graag wat zien van het studentenleven. Ze gaven rondleidingen over de campus, met speciale aandacht voor de Universiteitsbibliotheek en het Universitair Sportcentrum. Ook was het mogelijk om een bezoek brengen aan studentenflats op complex Hoogeveldt en de Studentenkerk.