Nieuws

Muziekschool Noordwest Veluwe failliet

HARDERWIJK - De Stichting Muziekschool Noordwest Veluwe in Harderwijk is failliet verklaard.
De curator onderzoekt op dit moment of een overname mogelijk is. Aan het eind van deze week moet daar meer duidelijkheid over komen. De muzieklessen gaan door tot 15 november.

Geen gehoor bij gemeenten

De muziekschool heeft de afgelopen weken om financiële hulp gevraagd bij de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk. Alleen de gemeente Putten wilde de noodlijdende muziekschool helpen. Dat was volgens de curator niet voldoende om muziekonderwijs te laten voortbestaan.

Personeel ontslagen

Bij de muziekschool werken 25 vaste krachten en ruim 10 zzp'ers. De vaste werknemers blijven tot 15 november aan werk, in afwachting van de toekomst.
De curator heeft tegen de zzp'ers gezegd dat er geen geld is om ze te betalen. Toch blijft een aantal van hen wel muziekles geven. 'In het belang van de leerlingen en in het belang van een eventuele doorstart'.

Lessen al betaald?

Als leerlingen of ouders in het vooruit al lessen hebben betaald, kunnen ze een vordering indienen bij de curator. Die bekijkt dan of er uiteindelijk geld genoeg is om die bedragen terug te betalen.

Doorstart

De curator heeft al met verschillende partijen gesproken over een mogelijke doorstart. Tot vrijdag kunnen partijen inschrijven. Daarna kijkt curator Frans van Oss of er inderdaad toekomst is voor de muziekschool. 'We kijken bij de inschrijvingen ook met name naar diegene die het meeste werk biedt'.