Nieuws

De Graafschap voetbalt voor jongens Didam

DIDAM - De Graafschap heeft donderdagavond in Didam een benefietwedstrijd gespeeld tegen de amateurclubs DVC'26 en DVV.
Er werd geld ingezameld voor Sven en Lesley. De jongens verloren in september bij een explosie hun ouders en hun huis. Sven speelt bij DVV, Lesley bij DVC'26.
Volgens de organisatie waren er op het sportpark van DVC'26 zo'n 2200 toeschouwers. Er stonden collectebussen klaar en er werd drank verkocht. De opbrengst is nog niet bekend.
Lesley en Sven speelden een deel van de wedstrijd mee. In de eerste helft nam DVC'26 het op tegen de profs (0-4). In de tweede helft kwam DVV op het veld. Ook toen scoorde De Graafschap vier keer.

Nieuw huis

Inmiddels bouwen vrijwilligers een nieuw huis voor de jongens. Dat moet met kerst klaar zijn. Harry Derksen is één van de initiatiefnemers. Hij heeft een dagtaak aan het coördineren, maar vindt het heel fijn om te doen.
Derksen: 'We hebben nog geen rooie cent uitgegeven. Bouwbedrijven hebben het moeilijk, maar zonder met de ogen te knipperen wordt alles gedaan. Er zijn bedrijven die bijvoorbeeld dit jaar geen kerstpakket uitgeven maar daarvoor in de plaats komen helpen met de bouw. Deze week bijvoorbeeld nog komt een bedrijf dat de nutsvoorzieningen aanlegt. In totaal doen al wel 80 bedrijven mee aan de bouw voor de jongens.'