Nieuws

Koninklijke taxatie in Openluchtmuseum

ARNHEM - Bezoekers van het Openluchtmuseum in Arnhem in Arnhem konden zaterdag voorwerpen die te maken hebben met het Koninklijk Huis laten beoordelen en taxeren.
Erkende taxateurs waren tussen 10.00 en 15.00 uur aanwezig om de waarde van de aangedragen spullen te bepalen.
Tot 13.00 uur hadden zo'n 20 mensen voorwerpen aangeboden. Het ging onder meer om een portret van Emma uit 1930 (2000 euro), Delftsblauwe bordjes en een oranje badhanddoek uit 1948 met de letter W erop (0-50 euro).

Veiling Kunstappels

Later in de middag werden in het museum 50 'kunstappels' geveild voor het Prinses Margrietfonds. De enorme appels werden door verschillende kunstenaars beschilderd rond het thema Het Koninklijk Huis. De minimale prijs: 500 euro per appel. De veiling werd niet het succes waar op gehoopt werd. Er werden in totaal 4 appels verkocht.

Koninklijke familieportretten

De kunstenaars lieten zich inspireren door Koninklijke familieportretten door de jaren heen. De appels verbeelden paleizen en landschappen, maar ook persoonlijke interesses van de Koninklijke familie. De appels vormen een prachtige verbeelding van geschiedenis en toekomst van ons vorstenhuis.
De collectie Koninklijke Appels is vervaardigd op initiatief van Adri van Ee van De Beeldentuin te Garderen. De appels hebben een doorsnee van een meter.
Deze hele maand, de Maand van de Geschiedenis, zijn de Koninklijke Appels tentoongesteld in het museumpark.