Nieuws

Wie heeft het beste idee van Heumen?

HEUMEN - De gemeente Heumen heeft een cheque van 10.000 euro klaarliggen voor het beste idee van Heumen.
Het idee moet de sociale betrokkenheid in Heumen verbeteren. De winnaar van de wedstrijd  'De Vonk van Heumen' mag met het gewonnen geld het idee ook echt uitvoeren.
De wedstrijd is dinsdag van start gegaan en geldt voor alle inwoners van Heumen, jong of oud, alleen of in een groep of vereniging. Het initiatief moet het wonen en leven in een wijk aangenamer maken. De mensen in Heumen hebben vijf weken de tijd om een idee in te sturen.
Het Vonkt in de gemeente #Heumen! Goed idee? Dien het in via http://t.co/OZcOgOMFih en maak kans prijzengeld om jouw idee uit te voeren!
— devonkvanNederland (@devonkvan)
Om te weten waaraan de ideeën moeten voldoen kunt u hier terecht en ter inspiratie zijn hier goede voorbeelden te lezen. 'De vonk van' is sinds 2011 namelijk ook al in Wageningen, Ubbergen en een aantal andere gemeenten gehouden.
Voorbeeld Wageningen: Kinderen en ouders uit Wageningen die anders niet op vakantie kunnen gaan om financiële redenen, de kans bieden op vakantie te gaan. Ouders hebben hierbij een rol in de organisatie, maar ook in de uitvoering van het kamp. De bedoeling is kinderen en ouders een nieuwe ervaring op te laten doen.
Op de website van de Vonk van Nederland vind je informatie over het project. Als 6 december de inschrijving in Heumen is gesloten worden snel een aantal genomineerden bekendgemaakt, waar een maand lang op gestemd kan worden. Begin februari is de winnaar bekend.