Nieuws

Internationale aandacht voor fietsblog

NIJMEGEN - Een fanatieke fietser Gerard Poels gaat aan internationale gasten in Amsterdam uitleggen hoe hij zijn fietstochten registreert.
Poels fietst bijna dagelijks door Gelderland en houdt al ruim vijf jaar bij of het dan regent of niet. Hij doet dat op een eenvoudige manier op zijn site Hetregentbijnanooit.nl.
Gerard Poels wil zo mensen overtuigen te gaan fietsen. Vanavond geeft Poels een lezing in Amsterdam bij TomTom om uit te leggen aan internationale gasten hoe hij data verwerkt.
Poels blijft doorgaan met zijn eigen peiling om zo mensen te overtuigen meer te gaan fietsen als dat kan. Want zo zegt hij zelf: 'Het regent bijna nooit en als je zegt dat het vaak regent is dat een smoes om niet te gaan fietsen.' Poels stoort zich aan het gemak waarmee bijvoorbeeld kinderen met de auto naar school worden gebracht.
TomTom organiseert deze speciale data-bijeenkomst in Amsterdam. Bij deze bijeenkomst worden ongeveer 130 mensen verwacht waarvan naar schatting 10 procent afkomstig is uit een ander land.