Nieuws

Een erectie op de basisschool. Mag dat?

DOETINCHEM - Je krijgt op school seksuele voorlichting.
Van Dokter Corrie. Mag dat? Nee, zeggen duizenden ouders. Ja, zegt seksuologe Wil Berghuis van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.
Dokter Corrie, gespeeld door comédienne Martine Sandifort, geeft in het kader van School TV in filmpjes bij de NTR seksuele voorlichting aan kinderen in de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

Siem de Jong

Corrie draagt een beugel, praat raar en als ze tongzoenen demonstreert dan doet ze dat met 'Klaas', een skelet in haar spreekkamer. Een van de BN'ers die meedoen aan Dokter Corrie, is de Doetinchemse voetballer Siem de Jong die bij Ajax speelt. 

3000 handtekeningen

De programma's rond het type van Sandifort zijn enkele moeders in het verkeerde keelgat geschoten. Ze willen dat de NTR Dokter Corrie van de buis haalt. Een petitie is intussen door ongeveer 3000 mensen ondertekend.
Namens verontruste ouders zegt Caroline Tax: 'Dokter Corrie is eenzijdig, ordinair en Dokter Corrie komt op het terrein van ouders. Dat is onacceptabel. We roepen de NTR op om Dokter Corrie te stoppen en in het vervolg recht te doen aan haar publieke taak: objectieve bericht­geving.'
Omroep Gelderland sprak met seksuologe Wil Berghuis. 'Van mij mag Dokter Corrie blijven', zegt ze.