Nieuws

Concert Anouk in GelreDome afgelast

ARNHEM - Het uitverkochte Symphonica in Rosso-concert van Anouk in GelreDome is woensdag op het laatste moment afgelast.
De zangeres heeft stemproblemen, meldt organisator Mojo Concerts.
Volgens Mojo heeft de Haagse zangeres griep gehad. De verwachting is dat de concerten in Arnhem vrijdag en zondag wel doorgaan. De show van woensdagavond wordt volgens Mojo vrijwel zeker volgende week ingehaald.
Er stonden al duizenden fans bij het stadion. De meesten namen het gelaten op en dropen af. Uiteraard waren ze wel teleurgesteld. De organisatie riep fans op die nog onderweg waren rechtsomkeert te maken.
Het briefje dat fans in handen kregen gedrukt:

Ook voor muzikanten onaangename verrassing

Ook voor de muzikanten was het een onaangename verrassing. Een percussionist van het orkest zegt dat ze na de soundcheck, rond 16.30 uur, werden weggeroepen.
'We kregen de mededeling dat we backstage moesten komen voor een serieuze boodschap. En toen kwam helaas het slechte nieuws: dat het vanavond gecanceld is.' Niemand had het volgens hem zien aankomen. 

Horeca vaart er wel bij

De Arnhemse horeca profiteerde van de afgelasting. In restaurants en cafés in het centrum was het erg druk; veel fans bleven in de stad hangen.
Het was gezellig in Arnhem. Volgende week nog een keer @Anouk beterschap. pic.twitter.com/jzO0aZ8hYV
— Marcel Wortelboer (@wortelboer1)

Achtste editie Symphonica in Rosso

Woensdagavond zou de achtste editie van Symphonica in Rosso beginnen, het roodgekleurde spektakel in het GelreDome. Anouk zou optreden met een 40-koppig symfonisch orkest. Trijntje Oosterhuis zou een gastoptreden verzorgen.
Symphonia in Rosso begon acht jaar geleden met een reeks van tien uitverkochte concerten van Marco Borsato. In de jaren erna volgden Paul de Leeuw, Diana Ross, Sting, Nick en Simon, en Doe Maar.