Nieuws

Concert Anouk in GelreDome gaat definitief door

ARNHEM - Het concert van Anouk vanavond in GelreDome in Arnhem gaat definitief door.
Dat liet organisator Mojo vanochtend weten.
Wat het tweede concert zou moeten worden, is nu de eerste geworden. Duizenden fans reizen vanmiddag af naar Arnhem voor Symphonica in Rosso met Anouk. Woensdag is het concert kort voordat het begon afgeblazen omdat de Haagse zangeres naar eigen zeggen kampte met stemproblemen.
Er stonden toen al duizenden fans bij het stadion. Uiteraard waren ze teleurgesteld, maar het zorgde niet voor problemen. De organisatie riep fans op die nog onderweg waren rechtsomkeert te maken. Aanstaande woensdag wordt het concert ingehaald. De concert- en parkeerkaarten van afgelopen woensdag zijn dan gewoon geldig.

Tips voor Anouk

Volgens de Arnhemse logopediste Margot Naber is rust eigenlijk het beste als er door griep stemproblemen optreden. 'Maar ik snap wel dat Anouk er alles aan gelegen is om toch op te treden. Dan zijn er wel wat maatregelen die ze kan nemen:
  • vernevelen met fysiologische zoutoplossing voor het concert
  • zoveel mogelijk verzachtende middelen zoals gemberthee gebruiken
  • extra pauzes inlassen
  • veel water drinken
  • heel goed op de ademhaling letten
Het blijft risicovol en Anouk zal vooral heel erg op haar zangtechniek moeten leunen om haar stem zoveel mogelijk te kunnen ontzien.'
40-koppig orkest
De concertreeks van Anouk is de achtste editie van Symphonica in Rosso. Anouk treedt op met een 40-koppig symfonisch orkest. Trijntje Oosterhuis verzorgt een gastoptreden.
Het evenement begon ooit met een reeks concerten van Marco Borsato. Daarna traden Paul de Leeuw, Diana Ross, Lionel Richie, Sting, Nick en Simon, en Doe Maar in zijn voetsporen.