Nieuws

Meer getuigen gehoord in zaak Krielen

NIJMEGEN - Er moeten meer getuigen gehoord worden in de zaak van de Nijmeegse oud-schouwburgdirecteur Albert Krielen.
Dat heeft het hof in Amsterdam vandaag besloten. De advocaat van de verdachte had dat verzoek ingediend bij de rechter. Krielen werd vorig jaar veroordeeld tot een half jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk voor poging tot omkoping.

Omkoping

De ex-schouwburgdirecteur had een cateraar om bijna 11.000 euro gevraagd, in ruil voor het verlengen van het contract met de schouwburg en concertgebouw De Vereeniging. Het cateringbedrijf betaalde niet, waarna een andere cateraar het contract kreeg. Krielen zelf zegt dat hij onschuldig is.

Gesjoemel met cv

Krielen moest in 2009 het veld ruimen wegens zijn declaratiegedrag en omdat hij had gesjoemeld met zijn cv. Zo loog hij dat hij directeur was bij Philips in Japan en dat hij KLM-piloot was geweest. De gemeente deed na een vernietigend rapport aangifte tegen hem.
Wanneer de rechtszaak verder gaat is onduidelijk. In totaal worden er de komende tijd vier getuigen gehoord. Wat wel duidelijk is, is dat het gerechtshof in Amsterdam de zaak blijft behandelen. Eén van de getuigen die gehoord moet worden is namelijk als raadsheer werkzaam bij het hof in Arnhem

Selectie van eerdere berichtgeving: