Nieuws

Belabberd voetbal De Graafschap in Tilburg

TILBURG - De Graafschap heeft zaterdag in balbezit een belabberde prestatie geleverd tegen Willem II (0-0).
De ploeg van trainer Huistra slaagde er niet in om één serieuze kans uit te spelen. Alleen Anco Jansen schoot in Tilburg een keer op doel, maar zijn schot werd van richting veranderd. In de slotfase kwam de Achterhoekse club nog met de schrik vrij, maar Jasper Heusinkveld hield zijn ploeg op de been.

Anco Jansen als centrumspits
Uit een vrije trap van de thuisploeg was de eerste mogelijkheid een kopbal van verdediger Heerkens. De Graafschap, in fraaie rood-zwarte tenues, hield veel spelers achter de bal. Willem II mocht het spel maken. Bij afwezigheid van Piotr Parzyszek had trainer Huistra Anco Jansen als centrumspits geposteerd, geflankeerd door Tim Vincken en Jerry van Ewijk. Jansen werd echter nauwelijks bereikt, omdat De Graafschap met weinig flair en lef speelde. Willem II zette vroeg druk en De Graafschap kwam totaal niet aan het voetballen.

Geen schot op doel De Graafschap

Omdat beide ploegen grossierden in fouten, lag het tempo bedroevend laag. Enige creativiteit viel er in Tilburg ook niet te bespeuren. Af en toe was Willem II nog wel even dreigend, maar ook de de thuisploeg bakte er bar weinig van. Kansen voor De Graafschap waren er al helemaal niet. In 45 minuten schoot de ploeg van trainer Huistra niet één keer op doel.

Heusinkveld redt De Graafschap

Ook na rust viel er weinig te genieten. Willem II was opnieuw beter en kreeg een kans via linksback Jallo die makkelijk binnendoor mocht komen. Heusinkveld zag het schot over zeilen. Ook Boymans kwam in kansrijke positie, maar Heusinkveld pareerde. De Graafschap moest steeds verder terug. Een krachtige kopbal van Haemhouts werd eveneens onschadelijk gemaakt door de doelman uit Varsseveld. De Graafschap, dat achterin wel redelijk stond, stelde daar helemaal niets aan kansen tegenover.

Achterhoekers met de schrik vrij

Halverwege de 2e helft meldde de Achterhoekse club zich wel iets meer in het vijandelijke strafschopgebied, maar goede voetbalmomenten leverde dat niet op. Het enige wapenfeit was een schot van Jansen dat onderweg van richting veranderde en naast het Tilburgse doel hobbelde. Wel kwam er iets meer gif in de ploeg. Vooral Bakens speelde achterin op het randje. Willem II scoorde nog via Andrade in buitenspelpositie en zo leek het saaie duel in een bloedeloze 0-0 te eindigen. In de laatste minuut kwam De Graafschap met de schrik vrij toen Boymans van dichtbij tot twee maal toe op de uitblinkende Heusinkveld strandde.