Nieuws

Treinen Arnhem-Winterswijk te vaak te laat

ARNHEM - ProRail gaat een extra inspanning doen om treinen in de Achterhoek vaker op tijd te laten rijden.
Arnhem-Doetinchem-Winterswijk is een van de 5 trajecten die van de spoorbeheerder extra aandacht krijgen, staat in het beheerplan 2014 van ProRail.
Er is al afgesproken dat er op een klein deel van het traject dubbelspoor komt. Het gaat om 700 meter bij Wehl en in 2018 moet er tussen Didam en Zevenaar dubbelspoor liggen, een stuk van zo'n 4 kilometer.
Verder wordt dit jaar begonnen met de aanleg van een tunneltje bij Didam. Volgens woordvoerder Jouke Schaafsma zorgt zo'n tunneltje voor een betrouwbaardere dienstregeling. Er is dan minder vaak sprake van (bijna-)aanrijdingen en vandalisme. Volgens Schaafsma heeft ProRail elke week overleg met de vervoerders Arriva (Arnhem-Winterswijk) en Breng (Arnhem-Doetinchem).
In 2013 reed volgens Arriva 87,1 procent van de treinen op het traject Arnhem-Winterswijk op tijd (maximaal 3 minuten verschil met de dienstregeling. 'Er is een stijgende lijn zichtbaar in de ontwikkeling van de punctualiteit. Onder andere nieuwe treinen en een nieuwe dienstregeling zorgen voor deze stijgende lijn, aldus Arriva.