Nieuws

Olette uit Winterswijk Grootste Dierenvriend?

WINTERSWIJK - Olette van der Werf uit Winterswijk is doorgedrongen tot de Finale van "Grootste Dierenvriend van Nederland".
Vrijdagmiddag wordt in het Dolfinarium Harderwijk bekend gemaakt of Olette ook de winnares is.

Dierenambulance

Olette rijdt al bijna tien jaar op de Dierenambulance in de Achterhoek. Als kind hadden haar ouders een dierenopvang. Daardoor is ze van jongs af aan altijd met dieren bezig. Naast haar werk zorgt Olette voor haar drie teckels.

Jubileum

Dierenorganisatie Amivedi zoekt de Grootste Dierenvriend ter gelegenheid van haar 80-jarig jubileum. De Gelderse finaliste Olette van der Werf was 1 van de 56 genomineerden. Vanaf half september konden mensen op haar stemmen. Ook waren er vijf genomineerde BN’ers: Anky van Grunsven, Martin Gaus, Marijke Helwegen, Tineke Schouten en Henny Huisman.
De genomineerde met de meeste stemmen wint naast de eervolle titel ‘De Grootste Dierenvriend van Nederland’ een professionele fotoshoot voor zijn lievelingsdier. De BN’er met de meeste stemmen wint de eervolle titel ‘De Grootste Bekende Dierenvriend van Nederland’. Amivedi maakt vrijdag op dierendag bekend wie deze twee winnaars zijn. De vijf genomineerde BN’ers zijn daarbij aanwezig, evenals de vijf overige genomineerden met de meeste stemmen (en hun familie en vrienden).

Amivedi

Amivedi is de enige landelijke organisatie in Nederland die vermiste en gevonden huisdieren gratis registreert én matcht. Vanuit lokale meldpunten zoeken vrijwilligers in een landelijke database naar een vermist huisdier tussen alle gevonden dieren. Daarnaast geven ze concrete tips voor het vinden van het dier en bieden ze een luisterend oor. Amivedi bestaat dit jaar 80 jaar.