Nieuws

Oppositie Nijmegen: weg met wethouder 'faalpalen'

NIJMEGEN - De SP in Nijmegen wil dat wethouder Beerten opstapt vanwege de problemen met nieuwe parkeerautomaten in de stad.
Met steun van andere oppositiepartijen komt de SP vanavond voor de derde keer met een motie van wantrouwen.
De parkeerpalen - in de volksmond faalpalen genoemd - werden begin vorig jaar neergezet en bleken niet, slecht of onhandig te werken. Uit een onlangs verschenen rapport van onderzoeksbureau Twijnstra en Gudde blijkt volgens de SP dat de parkeerpalen van tevoren niet zijn getest, terwijl dat wel met de leverancier zou zijn afgesproken. 

'Wethouder stapelde fout op fout'

SP-fractievoorzitter Hans van Hooft zegt dat het onderzoek opnieuw aantoont dat de wethouder 'fout op fout heeft gestapeld'.
'Een compleet nieuwe - en nog nergens functionerende - parkeerpaal in de stad neerzetten zonder een serieuze praktijktest is dommer dan dom. En als het geen domheid is, dan heeft de wethouder bewust het risico genomen de stad te confronteren met niet werkende parkeerautomaten. In allebei de gevallen is het totaal onverantwoord dat deze man nog langer de stad bestuurt', zegt Van Hooft.
Volgens Van Hooft heeft 'de faalpaal' de stad miljoenen gekost, niet alleen aan misgelopen parkeerinkomsten, maar zeker ook aan imagoschade. De leverancier heeft de gemeente 1 miljoen euro betaald.

Steun coalitiefracties

De vorige twee keren dat de voltallige oppositie een motie van wantrouwen indiende, behield Beerten (D66) de steun van de coalitiefracties.

Selectie eerdere berichtgeving: